maanantai 21. syyskuuta 2015

Ruokapäiväkirja 6

Heips! Tässä taas muutama esimerkki syömisistäni. Viime viikko menikin pienen flunssan paranteluun. En joutunut vuoteen omaksi, mutta olo oli tukkoinen ja ikävä. Siihen auttaa omalla kohdallani parhaiten lepo ja teen lipittäminen, joten niihin olen siis panostanut. Vähän nuutuneena ei myöskään jaksa oikein laittaa ruokaa, joten viime viikolla söin suurimmaksi osaksi vain riisiä ja valmistomaattikastiketta. Niistä saa supernopean ja hyvän aterian, mutta alkaahan se aika pian kyllästyttää. Viikonloppuna jaksoin panostaa ruoan laittamiseen vähän enemmän, joten tässä ruoat sunnuntailta. 

Vähän myös harmitti jättää juoksutreenit pois kun tulee heti sellainen olo että kaikki saavutettu kunto katoaa. Mutta joo, eihän se tosiaan viikko sinne tänne mitään merkitse. Tällä viikolla taas juoksemaan kun flunssa on selätetty.

Ilokseni ilmoitan myös, että olen liittynyt Onni Blogeihin - vaikuttaa todella sympaattiselta ja mukavalta blogiyhteisöltä! Blogeissa on monia itseäni kiinnostavia aiheita, kuten DIY, matkailu ja hyvinvointi. Pitää nopeasti tutustua myös muihin blogeihin :)

2015-09-21 18.52.03.jpg

Aamiainen: Smoothiekulho. Tähän blendasin viisi banaania, pakastevadelmia ja ison kourallisen jäitä. Sekaan hieman vaniljajauhetta. Simppeliä ja tosi hyvää! Päälle jäisiä mustikoita, banaani, manteleita, vähän hampun siemeniä ja amaranttia.

2015-09-21 18.45.12.jpg

Lounas: Linssipihvit ja perunamuusi. Linssipihvit tein tämän ohjeen mukaan, mutta käytin kikherneiden sijaan punaisia linssejä. Pihvit oli ihan hyviä, mutta olisivat voineet pysyä kasassa vähän paremmin. Toisaalta en moiti reseptiä kun en seurannut täysin ohjetta vaan sovelsin määriä. Pihvi koostuu kikherneistä (punaisista linsseistä), riisistä, auringonkukansiemenistä, paprikasta, punasipulista, porkkanaraasteesta, leivänmuruista (käytin korppujauhoja) ja mausteista. Perunamuusin teen kuorimalla perunat, keittämällä ja lisäämällä muussaamisen yhteydessä suolaa ja makeuttamatonta kasvimaitoa tai (tässä tapauksessa) light kasvikermaa.

Välipala: Unohdin ottaa tästä kuvan, mutta söin 2 riisikakkua, jotka voitelin ohuesti maapähkinävoilla ja päälle laitoin vielä yhteensä 4 taatelia. Nam! Lisäksi snäkkäilin päivän aikana banaanin, omenan ja muutaman taatelin.

2015-09-21 18.53.59.jpg

Päivällinen: Seitankebab pitaleivässä, riisiä ja tomaattikastiketta. Kuvassa esiintyvän riisin lisäksi söin about 4 dl riisiä tätä ennen. Huonosta ja hämärästä kuvasta ei ehkä saa sellaista vaikutelmaa, mutta seitankebbe on oikeasti todella hyvää. Suosittelen erityisesti kokeilemaan silloin, jos vegaaninen lihankorvike kiinnostaa. Seitanin rakenne on nimittäin aika lähellä lihaa. Tämä on tietysti todella prosessoitua ja ei niin terveellistä kuin prosessoimattomat ruoat, mutta itse tehtynä lähes rasvatonta (jätän resepteistä vain öljyn pois).

 

5 kommenttia:

  1. Hei! Tykkään näistä ruokapäiväkirjoistasi. Saan vinkkejä omaan ruokailuuni. Käytätkö muuten mitään kasvijogurtteja esim. soijajogurttia? T: Maaria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! Tykkään itsekin tehdä näitä :) Käytän joskus maustamatonta soijajugurttia coleslawn:n tekemiseen, mutta muuten en syö jogurtteja.

      Poista
  2. Olisiko sinulla antaa tuota öljyttömän seitanin reseptiä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki. Teen itse näin:
      3 dl gluteiinijauhoa
      1 dl kikhernejauhoa
      2 rkl soijakastiketta
      1 rkl savupaprikajauhetta
      mustapippuria
      1,5-2dl vettä

      Marinadi:
      1 dl soijakastiketta
      2 rkl tomaattipyrettä
      2 valkosipulinkynttä
      3 tl paprikajauhetta
      0,5 tl mustapippuria

      Sekoita seitanin kuivat aineet ja lisää vesi. Vaivaa taikina napakaksi. Kääri valmis taikina folioon ja rullaa päistä, niin että syntyy pötkylä. Laita rulla reunalliseen uunivuokaan ja kaada vettä niin että sen pinta ulottuu vuoan puoleenväliin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Kiepauta pötkö ympäri ensimmäisen tunnin kohdalla. Sekoita sillä välin marinadiainekset. Viipaloi kypsä seitan ohuiksi siivuiksi ja pyörittele siivut marinadissa. Anna marinoitua niin kauan kuin jaksat odotella (ideaali varmaankin yön yli) tai skippaa odottelu (niin teen itse). Paista vielä ainakin 20min marinoituja siivuja uunissa. Hieman vaivaa tähän menee, mutta on sen arvoinen lauantai-iltojen herkku!

      Poista
  3. Kiitos paljon reseptistä. :) Oon nähnyt vain öljä sisältäviä seitan -reseptejä tähän mennessä. Kokeilen tehdä sun ohjeella. T. Kysyjä

    VastaaPoista