tiistai 20. lokakuuta 2015

Ruokapäiväkirja 7: Loppusyksyiset eväät McDougall/HCLF -ruokavaliolla

Taas on ruokapäiväkirjan aika! Tykkään näitä tehdä kun on hauska nähdä itsekin mitä tulee päivän aikana syötyä. On myös kiva jakaa kokeilemiaan uusia ruokia. Tiedän, että monelle erityisesti HCLF veganismista kiinnostuneelle voi aluksi olla vaikea keksiä mitä voi syödä - kaikki "normiruoat" tuntuvat keskittyvän lihan ja maitotuotteiden ympärille ja kasviksiin suhtaudutaan vain lisukkeina. Voin kuitenkin vakuuttaa, että harppaamiseen siirtyminen avaa usein uudenlaisen suhtautumisen aterioiden koostamiseen, joka voi monen kohdalla tarkoittaa enemmän vaihtelua ja monipuolisuutta ruokavaliossa aiempaan verrattuna. Itse en aiemmin ollut kovin kiinnostunut ruoanlaitosta, mutta nykyään kokeilen mielelläni uusia juttuja. Jotkut kokeilut onnistuvat paremmin kuin toiset (niin kuin alta käy ilmi), mutta vapauttavinta on ollut päästää irti hiilihydraatti- ja kaloripelosta, jotka rajoittivat aikanaan omaa ruokavaliotani muutamaan "sallittuun" aineeseen. Nyt voin käyttää ruoanlaitossa lähes rajatonta kasvikunnan tuotteiden repertuaaria hyväkseni ja löytää koko ajan uusia suosikkeja ja herkkuja :)

Aamiainen: Kaurapuuro omenaraasteella ja rusinoilla. En varmaan ikinä kyllästy kaurapuuroon. Todella edullista ja terveellistä suomalaista ruokaa. Syksyisenä versiona puurosta raastan sen päälle omenan ja sekaan ripottelen rusinoita, kanelia ja pellavansiemenrouhetta + hieman siirappia. Joskus kuulee sanottavan, ettei puuro veisi nälkää. Tässä on varmaan yksilöllisiä eroja, mutta itselläni nimenomaan puuro on yksi parhaiten nälkää pitävistä aamiaisista. Syön sitä aina kunnon satsin kerralla eli kuivapainoltaan noin 80g tai 1,5-2 dl.

20150913_085916.jpg

Lounas: Öljytön romesco-kastike ja uunijuurekset. Sellainen varoituksen sana, että uunijuurekset ovat todella kevyitä eli niitä saa syödä paljon, jos haluaa pysyä kylläisenä seuraavaan ateriaan asti. Varsinkin siinä tapauksessa jos käyttää paljon vähäenergisiä porkkanoita, lanttua tms. Itse söin näitä kokonaisen pellillisen kerralla. Perunat ovat mielestäni vähän täyttävämpiä eli jos vaikka urheilee samana päivänä niin kannattaa satsata perunoihin. Söi sitten perunoita tai muita juureksia niin tässä on taas sellainen ruoka, mitä voi syödä vatsan täpötäyteen ja silti laihtua. Tämä oli itse asiassa niin hyvää, että postasin reseptin myös erikseen, jotta löydän sen jatkossa helposti kun teen tätä uudestaan :)

2015-10-08 11.42.20.jpg


20151003_220138.jpgVälipala: Rasvaton Apple Pie. Aina ruoanlaittokokeilut eivät pääty onnistumisiin. Laitan kuitenkin tästäkin tekeleestä nyt kuvan tänne, että tulee rehellisesti kerrottua kaikki päivän syömiset. Yritin siis tehdä jenkkiläistyylistä Apple pie -omenapiirakkaa ilman rasvaa ja vähennetyllä sokerilla. Tulos oli kuivakka ja “terveellisen makuinen” koppura. En syytä tätä Happy Herbivoren reseptiä, koska laitoin vahingossa tuplamäärän jauhoja ja siitä syystä taikinaa ei tullut kaulittua niin ohueksi kuin olisi pitänyt. Sen verran kuitenkin maistui, että söin piirakasta melkein puolet kun olin sen kerran väsännyt valmiiksi :D Suosittelen kuitenkin kaikille Apple pie:ta halajavalle tätä erinomaista Chocochilin vegaanista reseptiä. Se ei ehkä ole rasvaton, mutta ko. reseptin mukaan kun olen aiemmin tehnyt tätä leivonnaista niin on aina onnistunut todella hyvin ja ollut erinomaisen maukasta.

Päivällinen: Burritot. Ehkä jonain päivänä onnistun vielä ottamaan burritosta hyvän kuvan. Tämä ei ollut se päivä. No, joka tapauksessa burritot ovat yksi lempiruoistani nykyään, koska ne ovat nopeita, helppoja ja maukkaita. Täytteenä käytän yleensä riisiä, papuja, salsaa, avokadoa, maissia, kurkkua ja tomaattia. Papujen sijaan käytin tällä kertaa grillimausteella maustettua soijarouhetta - ihan passeli täyte sekin.

2015-10-08 11.40.27.jpg




4 kommenttia:

  1. Hei! Hyviä vinkkejä jälleen ruokailuihin. Kiitos tästä. Jään odottamaan lisää ruokapäiväkirjoja.
    Olisko sulla vinkkejä siihen, mitä vois syödä viikonloppuiltaisin leffaa katsellessa? Siis jotain hyvää ja joka riittäisi hetkeksi aikaa. Tähän asti se on ollut mulla usein kermajäätelöä tai herkkuvoileipiä juustolla. T: Maaria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maaria! Hmm... Leffaherkkuja voi tietysti keksiä monenlaisia riippuen minkätyyppisistä tykkää. Jätskin tilalla voi syödä vaikka banaanijäätelöä tai ison hedelmäsalaatin. Itsellä on pari reseptiä näihin: http://hiilarihamsterinblogi.blogspot.com/2015/01/maailman-terveellisin-jaatelo.html ja http://hiilarihamsterinblogi.blogspot.com/2015/02/melkein-raakavegaaninen-omenapiirakka.html Suolaisempaan naposteluun voi tehdä vaikka juustotonta pizzaa (valmiita pizzapohjia marketista ja hyvä tomaattikastike + kasviksia päälle) tai rasvattomia sipsejä (perunat suikaloidaan ohuiksi, keitetään 3-5 min kiehuvassa vedessä, kuivataan, maustetaan ja paistetaan vielä 15 min 230 asteisessa uunissa. Lohkoperunat on vähän yksinkertaisempi tehdä http://hiilarihamsterinblogi.blogspot.com/2014/11/tex-mex-pavut-ja-lohkoperunat.html Ja superterveellinen naposteltava on tietysti viipaloidut kasvikset, kuten porkkana, kukkakaali, kurkku tms. ja dippikastike soijajogurtista :)

      Poista
  2. Mielenkiintoinen blogi sulla täällä!

    VastaaPoista