tiistai 20. tammikuuta 2015

Maailman terveellisin jäätelö

Banaanijätski on niin hyvää ja terveellistä, että on suorastaan rikos että ihmiset eivät syö sitä säännöllisesti. Jos saisin päättää niin kaikki söisivät banaanijätskiä melkein päivittäin mistä aiheutuisi se, että ihmiset olisivat terveempiä ja aina hyvillä mielin :)

Ja mainitsinko, että se on kaiken lisäksi vielä todella helppo tehdä? Yksinkertaisimmillaan banaanijäätelöön tarvitaan vain yksi ainesosa - jäädytetty banaani. Tärkein valmistukseen on kuitenkin tehokas blenderi. Jos banaanit ovat liian jäässä ne ovat niin kovia, että saattavat rikkoa heikomman koneen. Hyvä blenderi maksaa itsensä takaisin nopeasti, ja se kuka on päässyt smoothieiden ja hyvien kasvissosekeittojen makuun huomaa pian eron terveydessään. Suosittelen siis moisen koneen hankkimista. Itselläni on Wilfan BL-1200, joka on edullisimmassa hintaluokassa kunnon koneista n. 90 e.

Banaanijäätelö on muunneltavissa loputtomiin omien mieltymysten mukaisesti. Mukaan voi heittää aina omia suosikkimarjojaan ja hedelmiään, vähän pähkinöitä rapeutta antamaan ja mausteeksi maun mukaan vaikka vaniljasokeria tai kaakaojauhetta ja haluamaansa kasvimaitoa. Omista jätskeistäni tulee joka kerta vähän erilaisia riippuen siitä, mitä haluan kokeilla milläkin kerralla. Kuvan versioon ohje alla:
Banaani-mustikkajäätelö

2 jäistä banaania
0,75 dl mustikoita
1,5 dl riisimaitoa
½ tl vaniljasokeria
5 tuoretaatelia
1 tl mantelirouhetta koristeeksi

Pakasta banaanit edellisenä päivänä tai viimeistään pari tuntia ennen käyttöä. Ennen käyttöä ne voi ottaa hetkeksi sulamaan blendauksen helpottamiseksi. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tehosekoittimessa / blenderissä, kunnes koostumus on tasainen. Sekoittimesta riippuen seosta täytyy välillä siirrellä lusikalla, jotta kaikki osat saa kunnolla sekaisin.

Parasta tässä jätskissä on se, että sitä voi hyvällä omallatunnolla syödä isommankin satsin. Banaanijäätelö on todella vähärasvaista ja kermajäätelöön tottuneelle se saattaa aluksi maistua “liian terveelliselle”. Jos tekee kunnolla muutoksen ruokavaliossaan, makunystyrät tottuvat kuitenkin pian uusiin makuihin ja hedelmäjäätelön raikkautta alkaa arvostaa. Itse en mielellään syö enää edes vegaaneille tarkoitettuja soija- tai kaurakermajäätelöitä, koska ne maistuvat suuhun liian rasvaisilta. Hedelmäjäätelöissä taas on puhdas, täyteläinen maku.

Parasta tässä jätskissä on se, että sitä voi hyvällä omallatunnolla syödä isommankin satsin. Jäätelöaineksiksi kannattaa pakastaa sellaiset banaanit, jotka ovat juuri kypsymässä yli. Tällöin niissä on ollut kauniita pilkkuja jo jonkin aikaa. Vihreät ja keltaiset banaanit eivät ole vielä kypsiä ja aiheuttavat monille mahanpuruja. Syöntikypsä banaani näyttää tältä:


2 kommenttia:

  1. Banaanijätski on aivan loistava keksintö! Oma suosikkini on laittaa sekaan tuoreita mintun lehtiä. Tulee ihanan raikasta. Tykkään tosi paljon tästä sun blogista. Tätä on kannustavaa lukea näin oman High Carb Low Fat -vegaanitaipaleen alussa.

    -Tiina

    VastaaPoista
  2. Joo todellakin on! Tosi hyvä vinkki mintun lehdistä, ei oo itelle tullut mieleen. Täytyy kokeilla! Kiitti ihanasta kommentista :)

    VastaaPoista