keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Muutama ateriaidea

Moi! Tässä taas muutamia aterioitani, jotka toivottavasti antavat ideoita muille vähärasvaisesta veganismista kiinnostuneille. Nämä ateriat ovat eri päiviltä, koska Suomen ihanan haastavien valo-olosuhteiden takia en ole onnistunut ottamaan kunnollisia kuvia yhden päivän ajalta.

Hirssistä tykkään tosi paljon, ja se onkin kotimainen vaihtoehto riisille. Gluteenitonkin vielä. Nyt talvella syön paljon juureksia, joista punajuuri on yksi suosikeista. Teen usein linssi-punajuurilaatikkoa tämän Chochilin ohjeen mukaan: http://chocochili.net/2013/12/linssi-punajuurilaatikko/ Jätän vain kaurakerman pois.





Pastasta saa suorastaan kesäisen fiiliksen, jos tekee sille kastikkeen, johon tulee kesäkurpitsaa, paprikaa ja pinaattia. Tämä resepti on Deliciously Ella:n sivuilta http://deliciouslyella.com/mediterranean-vegetable-spaghetti/ Siellä on paljon kevyitä reseptejä, jotka ovat hunajan käyttöä lukuunottamatta vegaanisia. 


Käytiin yhtenä viikonloppuna Turussa ja katsastettiin paikallinen ravintolatarjonta. Taco Nito osoittautui erinomaiseksi valinnaksi, koska sieltä sai täyttävän ja hyvän burriton. Ravintola ei siis ole vegaaninen, mutta pyydettäessä tekevät vegaanisen version. Voin ehdottomasti suositella!  http://www.taco-nito.com/ 
 

Pizzaa!!! Tietysti pizza ei ole valkoisine vehnäjauhoineen aterioiden terveellisimmästä päästä, mutta se on äärettömän helppo kompromissi perheen yhteiseen leffailtaan. Kaupoista kun saa valmiita pakastettuja pizzapohjia, joihin kaikki aterioitsijat voivat koota omat täytteet. Juustottomassa pizzassa kannattaa panostaa hyvään tomaattikastikepohjaan - valkosipulia ja mausteita sekaan. Tässä käytin täytteenä herkkusieniä, ananasta ja kapriksia sekä vähän Violife vegaanista pizzajuustoa ja oreganoa. Suurin ongelmani näiden kanssa on suuruudenhulluus, kun joskus tulee lätkäistyä samalle pizzalle liikaa erilaisia täytteitä ja lopputulos muistuttaa jo kakkua. Muuten, kaksi pizzaa on mulle aivan vähimmäisannos - kevyempää pizzaa voi myös syödä reilummin.


2 kommenttia:

  1. Hei, hauska blogi sulla, jota seurailen ihan jatkossakin :) tätä ei paljon suomessa taida olla, mutta vissiin australiassa ja briteissä paremmin (ainakin kun youtubesta näkee mistäpäin esiintyjät on)
    Edullisempia hedelmiä toivoisi saavan ja luomua vielä enemmän. Juurekset on onneksi ihan ok hintaisia ;) tiedätkö muuten saatko tarpeeksi ravintoaineita vai tuleeko otettua lisäravinteita? Saatko muuten hyvin nukuttua hiilaripainotteisella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos :) Suomessa tosiaan harppaajia aika pieni joukko, mutta kiinnostus kasvaa koko ajan kun ihmiset saavat tietää tästä. Eksoottiset hedelmät on kyllä suht kalliita ja välillä myös huonolaatuisia. Siinä vähän säästää kun panostaa kausihedelmiin, eli tällä hetkellä mulla eniten kuluu banaanien ja omenoiden lisäksi appelsiineja.

      Otan aika laiskasti lisäravinteita. D-vitamiinia ja B12 -vitamiinia otan silloin kun muistan. Muita saakin jo helposti ruoasta. Ja saan nukuttua todella hyvin! En oo kuullut että kenelläkään olisi univaikeuksia tällä ruokavaliolla :)

      Poista