sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Harppaajan kauppareissu

Hedelmäosasto Helsingin Ekokauppa Ekolosta
 Moikka ihanaiset!

Mua harmittaa kun julkaisutahtini on vähän harventunut. Oon tehnyt niin että olen aloittanut vaikka kuinka montaa eri tekstiä ja sitten aloitan taas seuraavaa. Mulla on niin paljon asiaa :D Kaikki oon kyllä kirjoittamassa loppuun ajan kanssa. Stay tuned! Uuden (vähän paremman) kännykkäkameran kunniaksi halusin ottaa kuvia joistain suosikkijutuistani mitä ostan kaupasta. Jos teillä on jotain omia vegaanisia vähärasvaisia suosikkivalmisteita niin olisi kiva kuulla. Kasvisten ja hedelmien lisäksi siis. Kommenteissa voi ilmoittaa :)

Harppaajalla tarkoitan low fat high carb vegaania - tuota termiä aion käyttää asiasta jatkossa. Harppaus on siis yleisnimitys hedelmäpainotteisemmille raakavegaaneille, Raw till 4 -ihmisille ja tärkkelyspainotteisille McDougalisteille. Monet harppaajat jättävät lisätyn suolan pois ruokavaliostaan tai ainakin vähentävät sen minimiin. McDougall käyttää resepteissään jonkun verran soijakastikkeita jne. eikä pidä suolan kohtuullista käyttöä erityisenä ongelmana. Itse kuulun samaan koulukuntaan eli en ole kokenut suolan turvottavan erityisesti tai kohtuukäytöstä olevan mitään haittaa. Siksi en ole siis huolestunut sellaisten puolivalmisteiden käyttämisestä, joihin on lisätty suolaa. Makunystyrät myös uudistuvat todella nopeasti. Jos on tottunut syömään paljon eläintuotteita tms. epäterveellistä ei välttämättä aluksi pidä yksinkertaisempia ruokia juuri minkään makuisena. Makutottumukset on kuitenkin helppo muuttaa ajan kanssa. Tykkään itse syödä paljon voimakasmausteisiakin ruokia, mutta toisaalta söin esim. eilen päivälliseksi reilun puoli kiloa keitettyjä perunoita kevyesti höyrytetyn parsakaalin kanssa, päälle vähän soijakastiketta ja ⅓ avokado - todella yksinkertaista, mutta mielestäni superhyvää. Yksinkertainen ruoka on myös ruoansulatukselle hyväksi ja antaa energisen olon, koska se vapauttaa elimistöltä energiaa ruoan käsittelystä muihin asioihin.

Ehkä sanomattakin selvää, mutta vielä tiedoksi, että en saa mitään taloudellista hyötyä näiltä merkeiltä tai miltään kauppaketjulta. Pitemmittä puheitta tässä muutama harppaajalle sopiva suosikkituotteeni:

Nämä kuivatut mangot ovat super hyviä! Taso kuitenkin vaihtelee aika paljon merkeittäin. Jotkut kuivatut mangot ovat sellaisia kirpeähköjä ja kuivia ja toiset jotenkin imelän makuisia. Nämä Philippine -merkkiset taas ovat juuri oikeanlaisia, makeita ja pehmeän makuisia.

Helsingissä olen löytänyt näitä vain yhdestä aasialaisesta kaupasta ja Postitalon K-marketista paljon hintavampina. Dolen kuivatut mangot ovat myös yhtä hyviä ja niitä saa monista marketeista, mutta omasta mielestäni ne ovat kalliita. Varsinaiset rasvattomat salaatinkastikkeet eivät ole mielestäni useinkaan kovin hyviä.  Sen sijaan olen tykännyt balsamico-kastikkeista. Casa Rinaldin Gusto Fico on makeahko hieman viikunan makuinen kastike, jota käytän aina salaateille. Tämäkin purnukka alkaa jo lähennellä loppuaan :D Näitä saa muistaakseni ihan normi S-marketeista.


Joskus on hyvä olla valmis ateriakastike kun ei viitsi miettiä tarkemmin sen valmistamista. Erityisesti riisin tai pastan kanssa näistä kastikkeista saa nopeasti hyvää arkiruokaa. Dolmiolla on useampikin vegaaninen vähärasvainen kastikevaihtoehto.


Välillä syön falafeleita riisin kanssa. Ohjeessa neuvotaan uppopaistamaan falafelit, mutta omasta mielestäni näistä tulee ihan hyviä vaikka pyörykät paistaisi uunissa ilman öljyä.
Välipalapatukoita en tarvi kovinkaan usein, mutta silloin kun on kaupungilla ja sattuu tekemään sellaista mieli, niin on hyvä tietää että näitä Leaderin BareBareja saa melkein kaikista marketeista. 
 

2 kommenttia:

  1. Mistä aasialaisesta kaupasta noita mangoja saa? Mä oletan että kauppa saattaa olla jossain Hämeentiellä. :D Mä oon maistanut muutamaa BareBaria ja ne ei oikein ollut mun makuun. Kunnes mä maistoin kaakao-appelsinia ja se oli tosi hyvää! Ostin eilen Ruohonjuuresta minttu-kaakao-patukan ja odotan innolla sen maistamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä on Aasialainen kauppa Kolmannella linjalla Hakaniemessä http://www.aseanic.fi/index.php/english/ Viimeksi kun kävin siellä tosin niin olivat loppu. Toivon todella että olivat vain väliaikaisesti lopussa :(

      Poista