keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Laihdutuksen edistyminen Vol. 4

Huomasin, etten ole vähään aikaan päivittänyt painonpudotustilannettani, joten nyt on taas sen aika. Viime punnituksellani painoin 85,6 kg eli helmikuusta on tippunut 4,1 kg. Lähtötilanteesta 106 kg olen laihtunut 20,4 kg. Ja sen alkaa jo huomaamaan, että edistystä on tapahtunut. On ihanaa kun vaatteet eivät enää kiristä ja vanhat farkutkin mahtuivat kevyesti päälle. Jes! Tavoitteeni oli jossain vaiheessa 83 kg kesään mennessä, joten tässä vaiheessa näyttää siltä että siihen ainakin päästään. Aina välillä mietin myös lopullista tavoitettani, mutta en ole vielä päättänyt haluanko pyrkiä 68 vai 58 kiloon. Tarkassa tavoitteessa ei myöskään ole mitään järkeä, mutta nuo ovat suuntaa antavia siitä missä painoluokassa haluaisin olla. Parasta tietysti vain syödä terveellisesti ja toivoa että paino asettuu itsestään ideaalille tasolle.

Pudotusvauhti on edelleenkin ihan hyvä, mutta viimeisen parin viikon aikana pudotus on ollut vähän hitaampaa. En tiedä onko se vaikuttanut, mutta viime aikoina olen syönyt aika paljon pastaa ja vegaanista pizzaa. Vähärasvaisina kyllä, mutta McDougallin mukaan (ja aika monen muunkin XD) pasta ja muut jauhoista tehdyt ruoat eivät ole ideaaleja painonpudotuksessa. Ajattelinkin jättää ne pois muutamaksi viikoksi ja katsoa nopeuttaako se mahdollisesti laihtumista. Muuten en aio muuttaa mitään. Kauraa, riisiä, perunaa, ohraa, vihanneksia ja hedelmiä pistän siis menemään isoja satseja. Edelleenkään en kärsi nälästä tai mielihaluista kun elimistön hiilari-/glykogeenivarastot on koko ajan täynnä.

En myöskään ole ollut mitenkään anaalinen rasvan välttelyssä. Kotona en käytä öljyjä ruoanlaitossa, mutta käyn ravintolassa tms. syömässä kerran tai pari kuukaudessa ja silloin syön vain sitä mitä vegaanista ko. ravintolassa on tarjolla. Silloin tällöin syön vähän paheellisesti myös mieheni soijakermasta tekemää pastakastiketta.

Tässä kuva tänään syömästäni “lihamurekkeesta”, jossa on käytetty mm. tofua, linssejä ja kaurahiutaleita. Resepti löytyy täältä.Ai niin, sokerin olen myös jättänyt kokonaan pois ilman mitään vaikeuksia. En aiemminkaan käyttänyt sitä muuten kuin aamupuuron kanssa, mutta nyt olen syönyt puuron rusinoiden kanssa sokerin sijaan ja alkanut pitää uudesta puuro + mustikat + pellavasiemenrouhe + rusinat -kombosta niin paljon, että en kaipaa sokeria puuroon enää millään tasolla. Sokerin pois jättäminen ei tietystikään tarkoita, etten söisi mitään makeaa, päin vastoin. Syön edelleenkin paljon hedelmiä, erityisesti taateleita melkein joka päivä.

Treenaus? Ööö, viime päivityksen aikaan treenasin sen 4x viikossa 30 min tankotanssia / lihaskuntoa. Siitä olen laiskistunut sen verran, että nykyään treenaan enää 2-3x viikossa. Tuntuu ettei aika oikein riitä treenaamiseen. Se nyt tunnetusti on tekosyy, jos sitoutumista löytyisi niin kai sitä vaikka heräisi aamulla aikaisemmin treenaamaan. Nyt on semmonen fiilis, että se pari kertaa viikossa riittää ihan hyvin. Painokin kun on vielä laskussa. 

Mutta kaiken kaikkiaan fiilis on ollut erittäin hyvä, energiaa on riittänyt ja mieliala on ollut korkealla. Mitä nyt satunnaisesti tuskastun siihen että haluaisin olla jo hoikempi ja nopeammin. Mutta kyllä se tästä! Hyvää loppuviikkoa ihanat ihmiset! 

4 kommenttia:

 1. Wau!! Tosi upea pudotus meininki, keep it going! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti! Hitaasti mutta varmasti sitä mennään eteenpäin :)

   Poista
 2. Hienolta näyttää käyrä! Mulla on vähän sama olo, että olisi hienoa jos paino putoaisi nopeasti, mutta tiedän, että hitaasti on paljon parempi kuitenkin. Mun alkupaino oli lähes sama kun sulla (105 kg) ja tänään aamulla paino oli 96 kg, eli mullakin on lähtenyt. Ekat 5 kiloa lähti huomaamatta, mutta siihen meni muutama kuukausi. Nyt oon käyttänyt cronometeria ja pitänyt kirjaa ravintoaineista ja myös vähän kaloreista, niin on paino pudonnut vähän nopeammin. Silti siis n. kilon viikossa, eli ei liian nopeasti kuitenkaan.

  Sokerin tiputtaminen ruokavaliosta kuulostaa hyvältä! Mulla on se vielä vähän vaiheessa, mutta valkoista sokeria en käytä oikeastaan yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienosti sullakin siis lähtenyt painonpudotus käyntiin :) Cron-o-meter on ihan hyvä apuväline siihen että saa jonkun käsityksen siitä miten paljon syö. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkia ravintoaineita ei tarvitse saada täydellisiä määriä joka päivä. Jos syö tarpeeksi kaloreita monipuolisesti ja terveellisistä kasvisruoista niin ravitsemustarpeet täyttyvät ihan hyvin.

   Poista