perjantai 22. heinäkuuta 2016

Ruokapäiväkirja heinäkuu


Hei!

En ole vähään aikaan postannut ruokapäiväkirjaa, joten tässäpä taas hieman esimerkkejä syömistäni aterioista. Aika nopeasti sitä kangistuu kaavoihinsa ja syö samantyyppisiä aterioita päivästä toiseen, mutta toisaalta se helpottaa arkea ja jos ateriat ovat terveellisiä ja hyviä niin mikäs siinä :) Nämä esimerkit ovat erityisen vähän varsinaista ruoanlaittoa vaativia, vaan pikemminkin vain kootaan kasaan.

Kuskusta rusinoilla, linsseillä ja kikherneillä kera pinaatin. Kikherneitä en käsitellyt mitenkään, vaan lämmitin vain aiemmin keittämäni herneet. Tein erikseen maustekastikkeen, johon laitoin hummusta 1dl (kaupasta ostettua), 1 rkl sitruunamehua, 2 rkl maustamatonta kauramaitoa, 1 tl Dijon-sinappia ja valkosipulimaustetta.

20160626_191623.jpg

Bataattia, mustasilmäpapuja, maissia ja höyrytettyä ruusukaalta. Bataatin paloittelin ja keitin, vihannekset höyrytin, esikeittämäni pavut lämmitin. That’s about it. Päälle lorauttelin Vege Vege -kastiketta http://www.poppamies.fi/poppamies-mausteet/vege-vege/ (ei kuvassa)

20160606_123938.jpg


Kesäkeitto vegaanisesti
Ja söin sitä melkein koko kattilallisen :D On niin kevyttä tämä, että sitä saa varautua syömään isommankin satsin.

20160605_122522.jpg


Kuten olen varmaan sataan kertaan kirjoitellut, niin välipalaksi ja iltapalaksi syön yleensä hedelmiä. Silloin tällöin saatan kuitenkin syödä myös erilaisemman välipalan. Viime aikoina olen tykästynyt Yosan kauravälipaloihin.
20160507_151120.jpg

Tässä vielä esimerkki ateriasta, jossa on käytetty myös vähän rasvaisempia tuotteita, vain näyttääkseni, että en ole mitenkään erityisen “puritaani” harppauksen kanssa. Yleisellä mittapuulla tämä on vielä varsin vähärasvainen vaihtoehto ihmisten päivittäin syömille ruoille. Tämäntyyppisiä prosessoidumpia aterioita syön noin pari kertaa kuussa. Lautaselta löytyy kuskusta, chipotle-kastiketta,Yosan kaurafraichea, paistettua vihreää paprikaa ja sipulia, kurkkua, Rainbown aurinkosalaattia, The Vegetarian Butcherin Vegan Chicken Chunks (Vegekaupasta), Sheesen Greek Style vegaanista “fetajuustoa” ja paikallisesta orientaalimarketista ostettua leipää.

20160507_145525.jpg

FYI: Edelleenkään en ole sponsoroitu :) Postauksessani mainitut tuotteet ovat vain itse suosittelemiani.

P.S. Ensi viikolla seuraa edistymispäivitys :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti