sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Toukokuinen ruokapäiväkirja


Hei! Tässä taas ruokapäiväkirjapostaus, mitä onkin jo kyselty. Laitan mahdollisimman pian myös samanmoisen ruokapäiväkirjan, koska näistä ilmeisesti on apua niille ketkä kaipaavat uusia vinkkejä aterioihin. Ongelmanani on vähän ollut se, että en useinkaan muista asetella aterioitani kovinkaan esteettisen näköisiksi, ja en ole viitsinyt laittaa nettiin kuvia epämääräisistä mössöistä, joita kenenkään tuskin tekee mieli kokeilla :D Toinen juttu on ylipäätään muistaa ottaa kuva syömisistään. Se ei paljon auta ottaa kuvaa enää siinä vaiheessa kun on jo syönyt puolet lautasesta tyhjäksi...

Aamiainen: Ihanan aamuaurinkoinen kaurapuuro banaanilla, pakastepuolukoilla, rusinoilla ja hampunsiemenillä <3

20160411_082215.jpg

Lounas: Vihreät “pizzat”. Halkaisin pitaleivän kahtia, ja laitoin kummallekin puolelle tuorepinaattia, höyrytettyä parsakaalia ja retiisejä. Sivussa täysjyväriisiä ja päälle kastike, johon tuli ½ dl hummusta (käytin Sevanin valmishummusta), pari kourallista tuorepinaattia, ½ tl valkosipulijauhetta, 1 tl omenaviinietikkaa, 1 rkl sitruunamehua ja vähän soijakastiketta. Blendasin kastikeainekset blenderissä. Valmishummuksessahan on öljyä jos ei itse tee alusta asti öljytöntä versiota. Olen kuitenkin käyttänyt sitä satunnaisesti pieniä määriä, koska se ei loppupeleissä vaikuta annoksen kokonaisrasvamäärään paljoakaan.

Retiiseistä sen verran, että olivat valitettavasti tällä kertaa todella mauttomia. Ymmärrän sen, että ihmisille tulee kammo kaikkia vihanneksia kohtaan kun monesti kaupan kasvikset maistuvat lähinnä pahville. Aina ei kuitenkaan ole varaa ostaa luomua, ja en nyt ole varma siitäkään että se maistuisi aina mahdollisimman parhaalta. Niin valitettavasti käy, kun kasvikset jalostetaan mahdollisimman hyvin säilyviksi ja ulkonäköstandardit täyttäviksi, että itse maku (ja sen mukana usein myös ravintoainepitoisuus) jää huonoksi. Onneksi välillä sentään osuu koriin myös supermaukkaita kasviksia. Esim. parsa- ja kukkakaalit ovat melkein aina makoisia.

2016-05-03 15.58.40.jpg


Jälkkäri: Tämä on todella tyypillinen jälkkäri/välipala itselleni. Syön tämäntapaisia melkein joka päivä. Simppelisti vain pilkottuna pari omenaa + pensasmustikoita pakkasesta ja päälle loraus yleensä vaniljalla maustettua soija/riisimaitoa ja vähän agavesiirappia päälle.

2016-05-03 16.10.25.jpg

Päivällinen: Iso keitetty bataatti, höyrytettyjä soijapapuja (edamame) ja tuorepinaattia. Bataatille tein kookosmaidosta kastikkeen: 1dl kookosmaitoa, 1-2 rkl maapähkinävoita, 1 valkosipulinkynsi murskattuna, 1tl tuoreinkivääriä raastettuna, ½ rkl soijakastiketta, ½ rkl sitruunamehua. Ja blendaamalla taasen valmista.

20160420_200821.jpg

Iltapala/snäck: Ihan vaan rusinoita pari kourallista…

20160419_171914.jpg


Semmoisia tällä kertaa! Ihanaa, että kesä on tullut ja aurinko paistaa :)

8 kommenttia:

  1. Moi! Tosi kiva että olit päivittänyt taas :) Löysin blogisi taannoin ja luin sen heti kokonaan läpi.
    HCLF-innostuksissa oli mahtavaa törmätä suomalaiseenkin bloggaajaan. Kiitos myös muista linkkivinkeistäsi. Jään ehdottomasti seurailemaan blogiasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! On paljon motivoivampaa kirjoitella kun tietää että joku lukeekin näitä juttuja. Tervetuloa seuraamaan :)

      Poista
    2. Hei, kiitos blogista, jonka juuri vasta löysin. Mietityttää vähäinen rasvan määrä. Rasvaahan suositellaan syömään ainakin vegaanien keskuudessa. Saako tällä ruokavaliolla tarpeeksi hyviä ja terveellisiä rasvoja?

      Poista
    3. Moi! Hyviä rasvoja saa pieninä määrinä kaikista kasvikunnan tuotteista, ja useimmat harppaajat syövät lisäksi jonkin verran pähkinöitä, siemeniä ja avokadoa ja tofua. Kohtuu pienetkin määrät näitä aineksia riittävät saamaan päivittäisen rasvan määrän 10-15% tasolle, joka WHO:n suosittelema määrä. Olen kirjoittanut hieman enemmän aiheesta tässä postauksessani: http://hiilarihamsterinblogi.blogspot.fi/2015/10/miksi-valttaa-oljyja.html

      Poista
    4. Kiitos vastauksesta, kävin lukemassa linkkaamasi postauksen. Innostuin tästä ruokavaliosta ja opettelen nyt tätä harppausta. Oon tottunut paistamaan ruokia, tekemään wokkeja ym. Ne onnistuu jatkossa toki ilman rasvaakin, mutta miten saa tofusta maistuvaa ilman, että paistaa sitä pannulla? :)

      Poista
    5. Tofun voi paistella myös öljyttömästi esim. soijakastikkeessa, käyttäen valmista itämaista kastiketta, srirachaa tai barbecue-kastiketta :) Myöskin yön yli marinoiden, mutta sitä en ole itse paljoa harrastanut.

      Poista
  2. Ooh miksi mä löysin sun blogin vasta nyt! Olet ihana ja ruokasi myös. :D

    VastaaPoista