keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kivoja välipaloja :)


Rasvattomat sipsit

Sipseistä voi tehdä itse myös rasvattoman version. Itse olen käyttänyt siihen tarkoitusta varten suunniteltua “sipsintekolautasta”. Laite on merkiltään Mastrad ja samanlaisia näyttäisi saavan vielä ainakin Amazonilta: http://www.amazon.com/Mastrad-A64501-Top-Chips-Maker/dp/B004Z762VA Oma vempaimeni on hankittu muutama vuosi sitten Stockmannilta. (Btw. kyseessä ei ole maksettu mainos.)

Homma toimii siis niin, että perunat siivutetaan ohuiksi laitteen mukana tulevalla kätevällä viipaloijalla. Viipaleet asetellaan kuvassa näkyvälle harmaalle alustalle ja paistetaan mikrossa muutama minuutti. Sipsit kannattaa kääntää välillä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Sen jälkeen sipsit voi maustaa haluamallaan tavalla. Huonona puolena tässä kuviossa on se, että kerrankin kun sipsit olisivat niin terveellisiä että niitä voisi syödä reilusti niin niiden tekemiseen menee kyllä jonkun verran vaivaa. Yhdellä kertaa alustalla saa tehtyä vain pienen kourallisen sipsejä. Jos kaipaa suolaista naposteltavaa niin suosittelen kuitenkin kokeilemaan näitä.

Periaatteessa saman homman pitäisi toimia kun sipsejä tekee uunissa, mutta se on kyllä omasta mielestäni melkoinen taitolaji. Kokeilin kerran ja en kyllä kokeile enää. Aluksi eivät näyttäneet kypsyvän millään ja sitten paloivat pikimustiksi. Ehkä muilla on parempi uuni tai enemmän kärsivällisyyttä. 

20160313_191000.jpg
20160313_191058.jpgVadelmasorbetti

Tähän tarvitaan vain kaksi ainesosaa, jotka on helppo pitää saatavilla vaikka koko ajan: säilyketölkki ananasta ja 1 dl pakastevadelmia. Valmista tulee sekoittamalla aineet blenderissä. Keep it simple!

20160217_170231.jpg


 
Hedelmäsalaatti

20160312_132439.jpg


Klassikko kyllä, mutta miksi ihmiset eivät syö näitä kuitenkaan enempää?! Itse syön melkein joka päivä jonkinlaisen hedelmäsalaatin, ison tai pienen. Uusin suosikkini on yhdistää happamia puolukoita makeiden hedelmien kuten viinirypäleiden tai banaanin kanssa. Tykkään ihan älyttömästi löytää jatkuvasti uusia eksoottisia makuyhdistelmiä, kuten tyrnimarja ja appelsiini. Nam!

20160229_170606.jpg

4 kommenttia:

 1. Heippa!
  Raikkaan näköisiä hedelmäsalaatteja!
  Toivoisin sulta taas ruokapäiväkirjaa.
  T:Maaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Todellakin ensi viikolla laitan ruokapäiväkirjoja :)

   Poista
 2. Hei! Olisi kiva kuulla sun kantaa siihen onko hclf ja diabeteksellä jotain yhteyttä. Voiko diabetes johtua runsaasta hiilareiden syömisestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2. tyypin diabeteksessa suurimmat riskitekijät ruokavaliossa on tyydyttyneet rasvat käsittääkseni ihan tieteen valtavirran tutkimusten mukaan. Sokerista diabeetikoita varoitellaan, mutta siitä on erityistä haittaa ainoastaan jos on perusrasvaisella ruokavaliolla koska elimistö ei tällöin pysty poistamaan verestä glukoosia tehokkaasti. Hyvistä hiilareista ei voi olla haittaa vaan niistä on pikemminkin hyötyä diabeteksen hoitamisessa/ehkäisemisessä.

   Poista