Rasvattomat sipsit
Sipseistä voi tehdä itse myös rasvattoman version. Itse olen käyttänyt siihen tarkoitusta varten suunniteltua “sipsintekolautasta”. Laite on merkiltään Mastrad ja samanlaisia näyttäisi saavan vielä ainakin Amazonilta: http://www.amazon.com/Mastrad-A64501-Top-Chips-Maker/dp/B004Z762VA Oma vempaimeni on hankittu muutama vuosi sitten Stockmannilta. (Btw. kyseessä ei ole maksettu mainos.)
Homma toimii siis niin, että perunat siivutetaan ohuiksi laitteen mukana tulevalla kätevällä viipaloijalla. Viipaleet asetellaan kuvassa näkyvälle harmaalle alustalle ja paistetaan mikrossa muutama minuutti. Sipsit kannattaa kääntää välillä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Sen jälkeen sipsit voi maustaa haluamallaan tavalla. Huonona puolena tässä kuviossa on se, että kerrankin kun sipsit olisivat niin terveellisiä että niitä voisi syödä reilusti niin niiden tekemiseen menee kyllä jonkun verran vaivaa. Yhdellä kertaa alustalla saa tehtyä vain pienen kourallisen sipsejä. Jos kaipaa suolaista naposteltavaa niin suosittelen kuitenkin kokeilemaan näitä.
Periaatteessa saman homman pitäisi toimia kun sipsejä tekee uunissa, mutta se on kyllä omasta mielestäni melkoinen taitolaji. Kokeilin kerran ja en kyllä kokeile enää. Aluksi eivät näyttäneet kypsyvän millään ja sitten paloivat pikimustiksi. Ehkä muilla on parempi uuni tai enemmän kärsivällisyyttä.
Vadelmasorbetti
Tähän tarvitaan vain kaksi ainesosaa, jotka on helppo pitää saatavilla vaikka koko ajan: säilyketölkki ananasta ja 1 dl pakastevadelmia. Valmista tulee sekoittamalla aineet blenderissä. Keep it simple!
Hedelmäsalaatti
Klassikko kyllä, mutta miksi ihmiset eivät syö näitä kuitenkaan enempää?! Itse syön melkein joka päivä jonkinlaisen hedelmäsalaatin, ison tai pienen. Uusin suosikkini on yhdistää happamia puolukoita makeiden hedelmien kuten viinirypäleiden tai banaanin kanssa. Tykkään ihan älyttömästi löytää jatkuvasti uusia eksoottisia makuyhdistelmiä, kuten tyrnimarja ja appelsiini. Nam!
Heippa!
VastaaPoistaRaikkaan näköisiä hedelmäsalaatteja!
Toivoisin sulta taas ruokapäiväkirjaa.
T:Maaria
Juu. Todellakin ensi viikolla laitan ruokapäiväkirjoja :)
PoistaHei! Olisi kiva kuulla sun kantaa siihen onko hclf ja diabeteksellä jotain yhteyttä. Voiko diabetes johtua runsaasta hiilareiden syömisestä?
VastaaPoista2. tyypin diabeteksessa suurimmat riskitekijät ruokavaliossa on tyydyttyneet rasvat käsittääkseni ihan tieteen valtavirran tutkimusten mukaan. Sokerista diabeetikoita varoitellaan, mutta siitä on erityistä haittaa ainoastaan jos on perusrasvaisella ruokavaliolla koska elimistö ei tällöin pysty poistamaan verestä glukoosia tehokkaasti. Hyvistä hiilareista ei voi olla haittaa vaan niistä on pikemminkin hyötyä diabeteksen hoitamisessa/ehkäisemisessä.
Poista