maanantai 29. joulukuuta 2014

Laihdutuksen edistyminen Vol. 2 ja tavoitteet vuodelle 2015

Ehdin jo edellisessä postauksessa luvata palaavani asiaan vasta ensi vuonna, mutta enhän minä malttanut pysyä täältä pois siihen asti :) Tässä siis painokuulumisiani ja tavoitteita uudelle vuodelle.
Jouluna tuli tietysti syötyä kaikenlaisia vegaanisia herkkuja ja kakkuja. Suurin osa jouluruoista oli muiden tekemiä ja teinkin tietoisen päätöksen olla stressaamatta turhaan kuinka paljon niissä on rasvaa tai sokeria. Loppuviikosta tuttu syömiseen liittyvä ahdistus iski kuitenkin päälle kun puputin monta palaa kuivakakkua. Jouluöverit jäivät kuitenkin siihen ja pääsin ahdistuksesta siirtymällä takaisin normaaliin syömisrutiiniin. Olen tosi tyytyväinen joulun painosaldoon - lisää painoa tuli joulun aikana vain 100g kun pelkäsin että sitä olisi tullut useampi kilo. Tällä hetkellä painan siis 93kg eli pudotusta kesän aloituspainosta 106 kg:sta on 13 kg.

Tähän mennessä paino on tippunut hyvin sen noin 0,5 kg viikossa ja aionkin jatkaa samaan malliin tänäkin vuonna. Se tarkoittaa, että 10 kg tiputus kesäkuuhun mennessä olisi ihan realistinen tavoite. Tässä vaiheessa tiedossani on jo, että olen lähdössä kesäkuussa Espanjan ja Ranskan matkalle. Eli 10 kg matkaan mennessä siis! Kiva ajatella, että kesällä kaikki vaatteet näyttävät sitten paremmilta päällä ja uimassa käyminen bikineissä ei ole ehkä ihan niin sairaan noloa kuin mitä se olisi tämän kokoisena.

Ja koko ensi vuoden tavoite voikin sitten olla 20 kg eli pääseminen 73 kiloon. Ensi jouluna olisin siis jo normaalipainoinen  Jei! Odotan jo innolla tätä vuotta, normaalipainoon ja parempaan kuntoon pääsemistä!

Kuten mainitsin, laihdutukseni tähän mennessä on onnistunut niin hyvin, että jatkan samoilla linjoilla - niin paljon perunoita, riisiä, pastaa, papuja, hedelmiä ja vihanneksia kuin vain tekee mieli ja ihan vähän pähkinöitä ja siemeniä.

Treenaussuunnitelmani on seuraava:
  • 3x viikossa 40 min tankotanssi  + 5 min pepputreeni
  • 1-2x viikossa 30 min cardio eli zumba, crosstraineri, juoksulenkki tms.

Spurttina laihdutukseen ja jouluherkkukaudesta keveämpään oloon pääsemiseksi kokeilen tämän viikon yksinkertaistettua ateriamallia. Mallin nimi on Mary’s Mini McDougall (McDougallin vaimon mukaan) https://www.drmcdougall.com/misc/2006nl/july/marys2.htm Keskityn viikon ajan yhteen tärkkelyspitoiseen ruokaan (suunnitelmissa peruna), jota syön useammalla aterialla peräkkäin. Eli esim. lounas perunamuusia + (vegaanista) ruskeakastiketta, päivällinen lohkoperunoita dippikastikkeella ja salaattia. Yhteen ruoka-ainekseen keskittyminen helpottaa ruoansulatusta ja tarkoittaa kylläisyyden tunteen saavuttamista nopeammin.

Hauskaa viikon alkua kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti