torstai 11. joulukuuta 2014

Rakastan taateleita!

Tämän päivän postauksen aiheena on yksi lempihedelmistäni - taateli! En ymmärrä nykyään miksi kukaan haluaisi syödä ravinneköyhiä karkkeja tai leivonnaisia, kun voi syödä superterveellisiä ja maukkaita taateleita. Ja nyt tarkoitan siis tuoretaateleita, en niitä kuivia kökköjä joita saa sellaisena paakkuna, vaan tuoreita, pehmeitä, mehukkaita hedelmiä. Nykyään tuoretaateleita saa jo monista marketeista ja K-ryhmän hyvinvarustelluissa kaupoissa niitä on ainakin näkynyt. Itse ostan taatelini etnisistä kaupoista, joissa ne ovat usein halvempia kuin marketeissa. Esim. Hauler Oriental Marketissa Helsingin Kaisaniemessä on hyvät hinnat.Taatelit sisältävät runsaasti ihmiselle tärkeitä antioksidantteja, vitamiineja, mineraaleja ja kuituja. Pari tutkimusta taateleiden hyödyistä tässä ja tässä Vähärasvaisuutensa ja energiapitoisuutensa vuoksi  taatelit sopivat mainiosti myös esim. palautukseen treenin jälkeen.

Napostelen taateleita silloin kun tekee mieli makeaa, yleensä suoraan paketista 1-5 kappaletta. Taateleista voi kuitenkin tehdä myös esim. tällaisia juttuja:


Datorade

taateleita (5-30)
vettä 3dl-1l

Heitä vesi ja taatelit voimakkaaseen blenderiin ja sekoita korkealla teholla kunnes tuloksena on kermaista, pehmeää juomaa. Hyvyyden määritelmä!


 
Taatelipalloset

120g taateleita
0,75 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vettä
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
kookoshiutaleita

Irrota taateleista kivet ja laita kulhoon. Lisää kaurahiutaleet, vesi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sauvasekottimella yhtenäiseksi massaksi. Tässä käyttämäni taatelit olivat jo hieman kuivahtaneita, joten supermehukkaille taateleille riittää ehkä vähempi vesi tai veden voi jättää pois. Muotoile massasta palloja ja pyörittele ne erillisessä kulhossa kookoshiutaleiden seassa. Laita palloset pakastimeen vähintään pariksi tunniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti