lauantai 3. lokakuuta 2015

Suklainen puolukkajälkiruoka

20150926_153048.jpg

Sain vähän aikaa sitten ison satsin tuoreita puolukoita lahjaksi, ja halusin kehitellä niistä myös jotain muuta hillon lisäksi. Päädyin kokeilemaan tällaista reseptiä, joka hieman peittää puolukoiden voimakasta makua, mutta ei sisällä aivan tuhottomasti sokeria. Tulos on aika jännän makuinen.

Tämä jälkiruoka sisältää paljon energiaa (noin 400 kaloria/annos), mutta samalla se sisältää myös paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja kaikkia muita hyvyyksiä. Yhdessä annoksessa on Cron-o-meterin mukaan mm. 41% päivittäisestä E-vitamiinin tarpeesta, 25% kalsiumin ja 46% kuparin tarpeesta, Omega-3 ja -6 -rasvahappoja, n. 6 g proteiinia ja 14 g kuitua.

2015-09-27 14.58.55.jpg

1 annos

1 dl tuoreita puolukoita
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
6 tuoretaatelia
½ kypsä avokado
1 dl kasvimaitoa (esim. manteli-, soija- jne.)
1 rkl tummaa sokeria tai siirappia

Sekoita aineksia blenderissä tai tehosekoittimessa, kunnes massa on tasaista. Kaada tarjoiluastioihin ja laita jälkiruoka n. tunniksi pakastimeen.

2 kommenttia:

 1. Hei! Kivan kuuloinen herkku. Vaikea kuvitella, että siinä on kaloreita noin paljon! Olisko sulla mitään täsmäohjetta leivän himon taltuttamiseksi... Leipä kuuluu edelleen ruokavaliooni, mutta haluaisin vähentää sen syöntiä max kahteen palaan päivässä. Leipäkoukussa ollaa... t: maaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! On tosiaan melkoinen energiapommi pieneen kokoonsa nähden, mutta suosittelen silti kokeilemaan! Pääruoan yhteydessä tai miksei välipalanakin tämä pitää nälkää todella hyvin ja estää verensokerin pomppimista ihan toisella tavalla kuin joku vastaavan energiamäärän sisältävä prosessoidumpi herkku.

   Leivän ongelmana on käsittääkseni se, että prosessoidut jauhot aiheuttavat juuri tuota verensokerin nousemista leivän syömisen jälkeen ja sitä seuraa nopea lasku. Verensokeripomppu (joka aiheuttaa mm. leivän- tai sokerinhimoa) on sitä suurempi, mitä prosessoidumpia jauhot, eli valkoinen leipä huonoin ja tummin paras. Prosessoinnissa siis poistetaan jauhoista kuitua. Jos syö leipää, kannattaa siis panostaa mahdollisimman kuitupitoiseen. Itse olen tykännyt Real-leivästä, jota syön silloin tällöin. Siinä on 10g kuitua/100g eli ihan hyvin. Jos on tottunut syömään paljon leipää, kannattaa sen vähentämisen lisäksi samalla panostaa prosessoimattomien (voi näitä sanahirviöitä!) tärkkelysten lisäämiseen, eli lisää perunoita, täysjyväriisiä, ohraa tai mitä nyt syökään aterian pääasiallisena tärkkelyksen lähteenä. Ne auttavat pitämään olon kylläisenä ja vapauttavat energiaa hitaasti eli estävät verensokerin heittelyitä. Ja vielä sitten se, että mitä laittaa leivän päälle vaikuttaa myös, eli mieluiten vaan prosessoimattomia juttuja kuten vihanneksia ja avokadoa. Toivottavasti näistä olisi jotain apua!

   Poista