keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Onnistumistarinoita

Mistä tiedän, että tämä on viimeinen kerta kun laihdutan? Täytyy myöntää, että olen ennenkin ajatellut, että nyt loppui mässäily ja että tulen pysymään valitsemassani ruokavaliossa tiukasti. Kolme tärkeintä syytä luottamukselleni ovat: Voin hyvin, olen energinen ja nautin syömästäni ruoasta. Mikään näistä kolmesta ei ole toteutunut koskaan aikaisemmin ja olen kokeillut erilaisia ruokavalioita ja dieettejä jo lapsesta lähtien, jolloin aloin laihduttamaan. Nämä asiat saavat minut myös uskomaan, että voin syödä tällä tavalla koko loppuelämäni eikä vain tietyn pituisen jakson ajan. Aiemmin olen aina tarvinnut jonkin asteista itsekuria ja omien halujeni rajoittamista. Nyt on riittänyt se, että on opetellut uuden tavan syödä ja sitten ei muuta enää tee edes mieli.

Tiedän myös, että tieteellinen ravitsemustutkimus puoltaa runsasta hedelmien ja kasvisten syömistä ja vähäistä eläinperäisten tuotteiden syömistä.

Välillä tietysti tulee niitä päiviä kun näyttää omasta mielestään ihan sairaan lihavalta eikä näe mitään edistystä ja vaakakaan ei näytä toivottuja lukemia. Tuntuu, että laihtumiseen menee ikuisuus ja pelottaa että painon putoaminen lakkaa. Silloin haen henkistä tukea muilta ihmisiltä, jotka noudattavat korkeahiilihydraattista ja vähärasvaista ruokavaliota ja ovat onnistuneet painon pudotuksessa. Seuraan Youtubessa monia inspiroivia ihmisiä, jotka kertovat kokemuksistaan. Suosikkejani ovat:

High Carb HannahNadja NoCheese


Potato Strong


Abbie JayeMcDougallin nettisivuilla on myös paljon onnistumiskertomuksia, joita on kiva käydä lukemassa, esim.:Suomessa McDougallin “Starch Solution” -ruokavalio on hyvin vähän tunnettu. En ole ainakaan missään siitä kuullut. Sen sijaan kaiken maailman Atkinsit ja Montignacit ovat tuttuja lähes jokaiselle laihduttajalle Suomessa. Toivon, että voisin muuttaa tämän asian ja tuoda runsashiilihydraattisen ruokavalion niin monen ihmisen tietoon kuin mahdollista. Olisin säästynyt itse ajan ja rahan tuhlaamiselta ja valtavilta ahdistuksen määriltä jos joku olisi aiemmin kertonut minulle tämän vaihtoehdon olemassaolosta.

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä blogista, aion rohkaisevan esimerkkisi innostamana alkaa kokeilla tätä. :)

    Mutta onko tämä blogi enää voimissaan? En ole varma olenko nyt katsonut oikein, mutta ihan kuin ei olisi tullut pitkään aikaan päivityksiä?

    VastaaPoista