1kg perunoita
1 tölkki kidneypapuja (kuvassa olevan tein ruskeista pavuista)
1 prk salsaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
½ tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
1 tomaatti
1 dl maissia
Pilko perunat lohkoiksi ja paista 225 -asteisessa uunissa leivinpaperin päällä 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä. Sillä välin yhdistä loput ainekset pannulla (sipuli ja tomaatti silputtuna ja valkosipuli murskattuna) ja lämmitä. Ja voilà! Tarjoile perunat runsaan ketsupin kanssa.
Perunoiden määrää kannattaa miettiä nälän ja syöjien määrän mukaan. Itse syön usein n. kilon perunoita kerralla (kyllä, syön paljon!) ja koska taloudessamme on myös toinen syöjä, täytyy perunat valmistaa kahdessa erässä. Papukastike on hyvää myös kylmänä, joten joskus se menee ihan sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti