sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ruokapäiväkirja 1.

Tässä pari esimerkkipäivää siitä, miten syön McDougall -ruokavaliolla.

Päivä 1.

Aamiainen: Puuroa ja rusinoiden kanssa. Aikaisina työpäivinä otan kaurahiutaleita mukaan töihin ja keittelen äkkiä aamutauolla puuroa. Rusinoista saa sopivan makeutuksen.

Lounas: Kasvispilahvia. Resepti tässä.

Välipala: Omena, banaani

Päivällinen: Täysjyväriisiä, johon sekoitan maissia ja n. ruokalusikallisen soijakastiketta. Nopea ja simppeli, ei mikään kulinaristin annos, mutta itse tykkään. Sopii arkeen kun ei välttämättä viitsi lähteä kokkailemaan sen kummemmin.

Kaikkia tilpehöörejä en jaksanut laskuriin merkitä, mutta suunnilleen kalorien puolesta päivä näyttää tältä:Päivä 2.

Aamiainen: Puuroa sokerilla ja mansikoilla, vähän tummaa sokeria ripoteltuna päälle. En kyllä varmaan ikinä kyllästy puuroon :)Lounas: Nuudeliwokki eli wok-vihanneksia paistettuna hoi sin & garlic -kastikkeessa ja täysjyvänuudeleita.

Välipala: Omena, banaani

Päivällinen: Tex-mex pavut ja lohkoperunat. Resepti tässä.

Ja kaloreittain tässä:Lisäksi juon runsaasti vettä. Tähtään vähintään kolmeen litraan päivässä. Iltapalaa en syö, koska syön päivällisen joskus kuuden-seitsemän maissa. Sen jälkeen ei tule enää nälkä ja jos tekee jotain mieli niin yleensä hedelmä riittää. Hedelmiä en syö yleensä tiettyyn aikaan päivästä niin kuin näistä esimerkeistä saattaa ymmärtää, vaan esim. jälkiruoaksi aterian jälkeen tai silloin kun tekee mieli. Makeanhimoni tyydyttyy nykyään pelkästään näillä hedelmillä eli en koe mitään tarvetta syödä epäterveellisiä naposteltavia.

Kuten näkyy niin Kiloklubin mukaan syömäni kalorimäärät liikkuvat 1900-2200 kalorin tienoilla. Kiloklubin suositus painonpudotukseen kokoiselleni henkilölle on vain 1873 kaloria. Sen mukaan mun pitäisi siis tällaisella ruokavaliolla lihoa. No, viimeksi kun kävin puntarilla niin kyllä lukema oli vähemmän kuin edellisellä kerralla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti