maanantai 24. marraskuuta 2014

Treenauksen iloista

Tähän väliin siis treenauspostaus. Liikunnan osuus painonpudotuksessa on noin 20% syömisen vastatessa n. 80%, joten millekään himotreenaamiselle ei normaalilla painonpudottajalla pitäisi olla tarvetta. Olenkin suhtautunut liikuntaan kivana ylimääräisenä vetoapuna painonpudotuksessa pääpainon ollessa ruokailutottumuksissa. Täytyy sanoa, että jos painon pitäminen alhaalla edellyttää treenausta kuutena päivänä viikosta niin sillon on kyllä ruokavaliossa jotain pielessä.

Itse harrastan tankotanssia ja tällä hetkellä en juuri muuta liikuntaa. Treenailen 2-3 kertaa viikossa n. 40min kerralla sisältäen alku- ja loppuvenyttelyn. Hyötyliikuntaa tulee lisäksi koiran ulkoilutuksesta. Eli siis treenaan omasta mielestäni aika kevyenlaisesti. Kesämmällä kävin myös satunnaisesti juoksulenkillä, mutta mulla on periaatteessa mahdollista mennä lenkille vaan aamuisin tai sitten nukkua pidempään, joten se nukkuminen vie usein voiton :D

Pääasiallisena vinkkinäni on jo kliseeksi muodostunut - harrasta sellaista liikuntaa, mihin voit suhtautua intohimoisesti. Omalla kohdalla liikuntaan motivoi ihan älyttömästi se, että saan harrastaa sellaista lajia mitä pidän upeana ja esteettisenä katsella. Olen tässä vaiheessa vielä reilusti yli 90 -kiloinen, joten ei se mun tankotanssi näytä kovin viehkolta. Ei se haittaa! Harrastan sitä omaksi ilokseni, eikä kenenkään tarvitse (ainakaan vielä) olla näkemässä. Olin 106kg kun ostin tangon ja katsoin jostain nettisivuilta, että X-polen maksimipainosuositus on 115kg. Eli rajoilla mentiin, mutta hyvin on tanko kestänyt eikä mitään ongelmaa ole ollut. Välillä tosin epäilen, että jos olisin kevyempi niin kehitys lajissa olisi helpompaa. Siinä kun pitää kannatella omaa painoaan lihasvoiman avulla.

Inspiraationa tankotanssin aloittamiseen ylipainoisena pidin mm. tätä videota:  ja sitten tietysti Lulu, jota läski-fobisen tuomariston mielestä pidettiin näemmä vain hyvänä vitsinä. Multa respectit kyseiselle naiselle:Jonkinlaisia tavoitteita kannattaa itselleen asettaa. Omana tavoitteena on tietysti kehittyä tankotanssijana, mikä tarkoittaa aina tiettyjen liikkeiden hallitsemista. Mulla on oma setti mitä käyn läpi treenin aikana ja aina välillä etsin netistä ja muualta uusia liikkeitä repertuaariini. En ole käynyt yhdelläkään tankotanssitunnilla. Olenkin miettinyt, että jossain vaiheessa haluaisin kustantaa itselleni yksityistunnin missä käytäisiin läpi vähän sitä miten kannattaa treenata. Se auttaisi varmasti kehittymään nopeammin. Nyt vähän sohellan (tai siltä se ainakin tuntuu) mitä pystyy ja ja sitten teen satunnaisia lihaskuntoliikkeitä.

Liikuntatavoissani on siis paljon kehityksen varaa. En ole ottanut treenaamista niin vakavasti nyt vielä kun paino putoaa helposti. Epäilemättä jossain vaiheessa paino jämähtää paikalleen, niinhän käy aina jos on paljon painoa pudotettavana, ja silloin viimeistään kiristän treenaamisessa hieman tahtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti